Matematik

Vektorregning, bestem t?

01. oktober 2008 af karlheinz (Slettet)

Har et problem med en lille opgave,

har regnet starten, mangler bare den sidste.

Opgaven lyder:

I et koordinatsystem er givet vektoren a= (-3 , 2)

For ethvert tal t er vektoren b bestemt ved: VEKTOR b = VEKTOR a + t · TVÆRVEKTOREN af a.

Beregn for t=2 arealet der udspændes af vektor a og b = 26

Beregn for t=2 længden af projektionen af vektor a på b = 1,61

'Bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellem vektor a og b er 60º'

^ikke forstået


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2008 af Isomorphician

Brug at:

a x b = |a||b|*cos(v)

Indsæt de værdier du kender og isoler t.


Svar #2
01. oktober 2008 af karlheinz (Slettet)

har for længst kigget på den ligning og prøvet at regne.

men forstår ikke hvad du mener med at isolere t.

kan du give et eksempel? :s


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/133382


Skriv et svar til: Vektorregning, bestem t?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.