Matematik

Angiv ligning for tangent.

01. oktober 2008 af Fluenmanden (Slettet)

Angiv, uden brug af cas, en ligning for tangenten i punktet (1, f(1)) til grafen for funktionen:

f(x)=(2x+1)/(3x+1)

Tegn grafen for funktionen så dens forløb vises detaljeret og tegn tangenten.

---

Nogen som vil hjælpe mig med denne opgave? Jeg er ikke helt klar over hvad jeg skal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Differentier for at finde en funktion for hældningen af tangenten. Indsæt 1 i f'(x) for at finde hældningen og benyt (1,f(1)) som skæringspunkt til at finde konstantledet for tangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af mathon

f(x)=(2x+1)/(3x+1)

f '(x) = (2(3x+1)-3(2x+1))/(3x+1)2  = (6x+2-6x-3)/(3x+1)2 = -1/(3x+1)2

f '(1) = -1(3*1+1)2 = -(1/16)

beregn f(1)

indsæt i tangentligningen

y = f '(xo)x + (yo-f '(xo)xo)


Skriv et svar til: Angiv ligning for tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.