Matematik

Intergral HJÆLLLPPP

02. oktober 2008 af nej12 (Slettet)

Hej er der ikke nogle som vil udregne følgende opgaver jeg ved ikke hvordan kan gør det,

Opgave 1)

Formen af en skål med flad bund fremkommer ved en drejning på 360 grader om førsteaksen af grafen for funktionen

f(x)=x^0,2+a             x tilhører [0;1]

a) Bestem a, så denne skåls rumfang bliver 4

Opgave 2)

For den T (minutter), der går mellem, at en bil og den nærmeste følgende bil passerer et bestemt sted på en bestemt motorvej, gælder følgende:

Sandsynligheden for, at T ligger i tidsintervallet [1;3], er arealet den ounktmængdem der afgrænser af førsteaksen, linjerne med ligningerne x=1 og x=3 samt grafen for funktionen

f(x)=6e^-6x

a) Bestem sandsynligheden for, at T ligger i [1;3]

Det ville være rigtigt dejligt hvis i viser mig udregningerne på begge opgaver:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af c_aastrup

Hej!

Jeg vil ikke regne skidtet for dig, men jeg kan fortælle dig hvad du skal udregne:

Opgave 1)

Udregn

og løs

for a.

Opgave 2)

Regn

Er du i ivivl om hvordan man integrerer?


Svar #2
02. oktober 2008 af nej12 (Slettet)

Jeg det er nemlig det jeg er i tivivl om. Hvordn kan integrerer opgave 2, når a er ubekendt, 


Svar #3
02. oktober 2008 af nej12 (Slettet)

# 2

Kan du ikke hjælpe med med opgave 1. Jeg kan godt finde ud af opgave to nu med din hjælp.

Jeg forstår stadig ikke hvordan man kan integrerer en funktion når der er en ukendt som a.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2008 af c_aastrup

Ok. Jeg regner lidt på opgave 1). Det er omdrejningslegemeformlen der skal bruges og vi skal regne

Jeg tager den i bidder

og der gælder for hver af delene

 Og dermed fås

Nu skal vi finde a

 Og det er jo bare en anden grads ligning, og den burde du godt kunne løse.


Skriv et svar til: Intergral HJÆLLLPPP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.