Matematik

Intergral

02. oktober 2008 af nej12 (Slettet)

Hej

Hvad er stamfunktionen til   e^x^2/2

og stamfunktionen til f(x)=e^x * sin(x)   ((Er der en regl når man skal gange?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Lad F være en stamfunktion til f(x) = ((ex)2)/2 = (1/2)e2x. F(x) er nu bestemt ved:

F(x) = (1/2)(1/2)e2x = (1/4)e2x = e2x/4

Generelt gælder, at

∫ ekx dx = kekx + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Det var uheldigt at benævne integrationskonstanten k i #1. Dette rettes, jf. ∫ ekx dx = kekx + c


Svar #3
02. oktober 2008 af nej12 (Slettet)

#2 hvordan vil du så finde stamfunktionen til f(x)= e^x * sin(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2008 af mathon

#1

∫ ekx dx = (1/k)ekx + C


Svar #5
02. oktober 2008 af nej12 (Slettet)

obs.

den skal hedde

f(x)= e^(x^2/2)

hvordan finder du stamfunktionen til denne


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2008 af mathon

#3

se
http://peecee.dk/upload/view/133547


Skriv et svar til: Intergral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.