Matematik

Én ligning med 2 ubekendte??

02. oktober 2008 af 1g (Slettet)

B=k*M^r

i en tabel med sammenhørende værdier er B=0,97 og M=0,16

men hvordan kan man så finde k og r??

har prøvet med log men så går tallene op med hinanden og k bliver lig med 1, hvilket ingen mening giver..

Ps: det er opg. 5.006 i "vejledende eksempler på eksamensopgaver"


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvilke sammenhørende værdier er det?


Svar #2
02. oktober 2008 af 1g (Slettet)

Den gennemsnitlige masse M, målt i kg, og den gennemsnitlige hvilestofskifte B, målt i watt, for en række dyreracer.

det ene sammenhørende par er B=0,97 og M=0,16

altså hedder ligningen: 0,97=k*0,16^r

deraf skal jeg finde k og r??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Hvad hedder det andet samenhørende par så, når du vælger formuleringen "det ene" sammenhørende par...?


Svar #4
02. oktober 2008 af 1g (Slettet)

jamen der er en hel tabel over sammenhørende værdier B og M..


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Da vi ikk kan se disse værdier, ville det nok være en god ide for dig at oploade disse, så vi kan hjælpe dig. Svært, når vi ikk kender værdierne jo :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

Du bruger enten ExpRegression inde i Stats/List på lommeregneren, eller også plotter du det ind i excel, og får den til at spytte ligningen ud-.. meget simpelt


Skriv et svar til: Én ligning med 2 ubekendte??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.