Matematik

arbejdsprocesser

02. oktober 2008 af nadja89 (Slettet)

Hej igen :D

Jeg sidder med en opgave der lyder sår'n:

Arbedjsprocesser udføres ofte mere effektivt, efterhånden som udøveren af arbejdet får større erfaring.i en model for arbejdsprocessers effektivitet gælder, at effektiviteten f(t), som funktion af tiden (uger) udøveren har været beskæftiget med arbejdet, er givet ved : F(t)=1,00-0,60*0,9^t, hvor t er lig eller større end 0.

A) hvor længe skal udøveren have været beskæftiget med arbejdet før, effektiviten er 0,95?

Her ved jeg at jeg at skal sætte 0,95 in på f(t) plads, sådan her 0,95=1,00-0,60*0,9^t, men længere kan jeg ikke komme :S

Håber nolge kan hjælpe mig  :D

//Nadja


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

logaritmeregnereglerne kan benyttes til at isolere t


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af Isomorphician

0,95 = 1 - 0,6*0,9t

-0,05 = -0,6*0,9t

0,08333 = 0,9t

....


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2008 af c_aastrup

Og hvis vi lige skal repitere hvad logaritmereglerne giver


 


Skriv et svar til: arbejdsprocesser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.