Kemi

grænseværdi

07. oktober 2004 af sontas (Slettet)
grænseværdien for hexan er 25ppm. Hvor mange gram hexan kan der fordampe i et værksted på 80m^3 (uden udluftning ved 20*C og 1atm) uden at grænseværdien overskrides?

p*V = nRT <=> n = p*V / (R*T) <=>

m /(86g/mol) = (1,013bar*0,025L) /
((8,3145J/(mol*K)*293K))så har jeg m og så kan jeg bare gange den med 80, eller er jeg helt galt på den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

25ppm =25/1000000!! Så den går ikke helt, idet dit volumen er forkert!
Men ja du kan bare gange med 80, når du har fundet det pr m^3, idet der viser sig ligefrem proportionalitet"!

Svar #2
07. oktober 2004 af sontas (Slettet)

jeg får et urealistisk lille resultat så, der hedder 7,1646*10^(-5)g/80m^3

Svar #3
07. oktober 2004 af sontas (Slettet)

25mL pr m^3 = ppm, dvs jeg skal da regne med 0,025L?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

#3: hvad?
25 ppm betyder kort og godt 25 milliontedele (Parts Per Million)

Det er ikke som sådan noget mål, men der må højst være 25 milliontedele hexan ud af én kubikmeter!

Hexan er heller ikke særligt sundt!

Svar #5
07. oktober 2004 af sontas (Slettet)

hov der skulle stå 25mL pr m^3 = 25ppm

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

nej den går ikke!
mililiter betyder tusindedel af en liter! men hvis du skriver 0,025mL pr m^3, så er det rigtigt!

Svar #7
07. oktober 2004 af sontas (Slettet)

hmmm det kan altså ikke passe. ALle eksemplerne i bogen (som i øvrigt er ubrugelige) udnytter det der altså at xppm = xmL pr m^3

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)

HA! Sorry. Det er ved at være sent! Det er klart nok at 1m^3 IKKE er 1L! Som jeg gik ud fra.

Nå men så må det vist være banket til jorden. UNDSKYLD for forvirringen!

Nevermind me.. Bare fortsæt som du var i gang med fra start!!

Føler mig ret flov lige nu!

Svar #9
07. oktober 2004 af sontas (Slettet)

Men jeg aner ikke om det er rigtigt det jeg laver. Kender du et sted hvor man kan se eksempel på lign opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2004 af frodo (Slettet)

nej, jeg kender ikke et sted hvor det samme ses. Men jeg vil helt klart mene at det er rigtigt det du gør. (Efter mine mange dummeslag pga. ovenstående)

Skriv et svar til: grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.