Matematik

Torus

03. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Hej Allesammen,

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal arbejde med en torus.

Sammenhænget for arealet er givet ved:

V=2pi2*R*r2

Hvor R er den store radius og r den lille.

Betragt en torus hvor R=3r og V=20

Men umiddelbare indskydelse er to ligninger med to ubekendte, men hvis jeg gør følgende, har den ingen løsninger:

20=2pi^2*(1/3R)*r^2

20 = 2pi^2*R*(3*r)^2

Og isolerer R i dem, og derefter solver dem, siger lommeregneren false.

Nogen der kan komme med et hint, så jeg kan komme videre?


Svar #1
03. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Sammenhænget for arealet er givet ved -> Sammenhænget for volumet er givet ved:**


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Dine to ligninger bliver R=3r og 20=2pi^2*R*r^2. Du kan godt samle dem til én ligning med én ubekendt ved at indsætte R=3r, hvilket giver 20=2pi^2*3r^3 hvor du nu kan isolere r helt normalt...

Svar #3
03. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

#2

Selvfølgelig, tror jeg komplicerede den helt unødvendigt.

Tusinde tak for hjælpen, og god weekend :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

#3 Tja, det kan vel ikke skade at ønske dig god weekend også...


Skriv et svar til: Torus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.