Matematik

Lidt renteværk?

03. oktober 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Sidder lige med denne opgave, men ville lige høre om jeg havde løst opgaven korrekt! (Det er lidt nyt for mig alt det med rebter, håber det er i orden):

Opgaven lyder: Efter 4 år er 12000kr. blevet til 15035kr. HVad var den årlige rente.

Mit bud:

Rentefoden er givet ved:

Kn=K0·(1+r/100)n⇔r=100·((15035-12000)1/4-100=5,80%

er dette korrekt? Har mistanke om at jeg har isoleret forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2008 af mathon

Kn=Ko·(1+r)n og p = 100r

(1+r)n = (Kn/Ko)

(1+r)4 = (15035/12000) = 1,25292

1+r = 1,252921/4 = 1,05799

r = 1,05799 - 1 = 0,05799

p = 100*0,05799 = 5,799%

....................................................................

du skal skelne mellem rentefoden r og procentsatsen p
og
100·((15035-12000)1/4- 100   --->   100·((15035/12000)1/4 - 100)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2008 af mathon

...men du var da godt på vej...:-)


Skriv et svar til: Lidt renteværk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.