Matematik

Grundtal og vækstrate!

04. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

Hvis jeg nu har at:

f(x)=3,6*1,22x

så er grundtallet a= 1,22

men hvordan finder jeg så vækstraten?

Er det bare: r=(1-a)*100 = (1-1,22)*100=-22%??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

r=a-1=22 %


Svar #2
04. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

hmm hvad så med a=0,22

så får jeg da et minustal som procent, er det i orden?

0,22-1= -78%


Svar #3
04. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

Eller tager man det numeriskeværdi af tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2008 af Isomorphician

#2

Hvis a < 1 er funktionen aftagende, og væksten vil derfor være negativ.


Svar #5
04. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

f(x)=3,6*1,22x

Hvor mange procent vokser f(x) så hvis x vokser med f.eks. 22?


Svar #6
04. oktober 2008 af Arigato (Slettet)

1,2222=79,4175

79,4175-1*100=7841,75%??
 

Hvordan kan man få 7841%!!?


Skriv et svar til: Grundtal og vækstrate!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.