Matematik

find forskrift for f^-1 når f(x) = 2x-7

04. oktober 2008 af bobbybabz (Slettet)

find forskrift for f^-1 når f(x) = 2x-7

ja mit problem er at jeg er i tvivl om hvad f^-1 betyder?
er det evt den omvendte funktion? og hvis det er hvordan finder jeg den omvendte funktion af f(x) = 2x -7 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af janko (Slettet)

f(x)-1 = 1 / (2x - 7)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

f-1 kaldes den inverse funktion.

Lad y = f(x), så

y = 2x - 7

x = (1/2)y + 3.5

Det gælder nu, at f-1(y) = x således, at

f-1(x) = (1/2)x + 3.5


Skriv et svar til: find forskrift for f^-1 når f(x) = 2x-7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.