Matematik

Andengradspolynomier

04. oktober 2008 af Hfc18159 (Slettet)

To linjer L og M er bestemt ved ligningerne

L: y=2x+4 og M: y=-3x-1

a) Beregn koordinaterne til skæringspunktet mellem de to linjer.

b) Tegn linjerne i samme koordinatsystem og aflæs koordinaterne til skæringspunktet

Vil gerne hjælpes på vej. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

a)

2x + 4 = -3x - 1 ⇔ 5x = -5 ⇔ x = -1

y = 2·(-1) + 4 = 2         eller      y = -3·(-1) - 1 = 2

Skæringspunkt: (-1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Overskriften er i øvrigt ganske misledende.


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.