Kemi

reaktionsskema (ups'')

04. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg spørger nok lidt dumt, men det er mange år siden, at jeg sidst har læst kemi.

Grunden til at der står 2 foran O3 og 3 foran O2 i reaktionsskemaet :

2 O3 → 3 O2

I reaktionsskemaet deltager grundstoffet ozon 2 O3 , som nedbrydes i den kemiske reaktion.
og stoffet omdannes til dioxygen 3 O2 (= resultatet af reaktionen).

Så er det tal foran, altså 2 på venstre side og 3 på højre side, antal atommer eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Antal molekyler. Tallene viser kun reaktionsforholdet (molforholdet) mellem stofferne der deltager i reaktionen.

To O3-molekyler kan danne tre O2-molekyler, såfremt reaktionen forløber fuldstændig mod højre.


Svar #2
04. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

ok tak, men hvad mener du med, hvis reaktionen forløber fuldstændig mod højre. E´r reaktionen så ikke afstemt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#2.

Jo. Reaktionen er afstemt uanset hvad sålænge, at antallet af atomerer ens hos reaktanterne og produkterne.


Svar #4
04. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

ej' det er lidt underligt... Du siger antal atomerer, men der er jo ikke ens atomerer, for på højre side er der 3 og på venstre side 2? Undskyld jeg spørger igen og igen,, men er lidt forvirret :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

2 O=O--O → 3 O=O

    (ozon)            (ilt)

2 x 3 oxygenatomer = 6 → 3 x 2 oxygenatomer = 6

Altså er antallet af atomer ens på begge sider.


Svar #6
04. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

tak :) er på plads igen.


Skriv et svar til: reaktionsskema (ups'')

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.