Matematik

integralregning, hjælp

05. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Jeg har denne her opgave.

Har en graf (funktion) f(x) = x^-2 og en ligning y = x og x = 3

jeg skal bestemme arealet der begrænses af grafen og ligningerne y = x og x = 3

Mit spørgsmål er så, hvad skal jeg trække fra. Er det

1) x^-2 -3

eller omvendt

2) 3 - x^-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af Isomorphician

x = 3 er en lodret linje, og din øvre grænse af det bestemte integrale.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af mathon

..du erindres om, at

g(x) = y = x er vinkelhalveringslinjen i 1. og 3. kvadrant

graferne for f(x) og g(x) skæres i (1,1),
hvorfor arealet bliver

1
∫g(x)dx +
0

3
∫f(x)dx
1


Svar #3
05. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Jeg ville sige det er sådan. fordi den går jo fra 0 til 3

g(x)>f(x) derfor g(x) - f(x) er dette ikke rigtig?

3
∫g(x)-f(x)dx
0


Svar #4
05. oktober 2008 af kim19 (Slettet)

Har prøvet at regne det ud som du siger maton

fik 3,321 har du også fået det ?


Skriv et svar til: integralregning, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.