Matematik

hjælp&hjælp :(

05. oktober 2008 af popom (Slettet)

Nogle som kan løse denne opgave for mig?

- tegn grafen for funktionen g(x) = √(x+1) i intervallet 0 < x < 3
- Bestem arealet af området, som afgrænses af grafen for g(x), y-aksen samt linjen med ligningen y=2
- bestem rumfanget af det område, der fremkommer, når dette drejes 360’ om x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af klausop (Slettet)

Hvad kan du af det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

1) Tegn grafen for funktionen

2) Tegn ydermere y=2 og iagttag arealet, der fremkommer imellem de to grafer og 2. aksen. Hvis vi kalder dette areal for M, viser det sig, at:

M=Y(x)-G(x)=∫y(x)dx-∫g(x)dx

Så vi må i gang med at integrere:

Y(x)=∫y(x)dx => ∫2dx =[2x]

G(x)=∫g(x)dx => ∫√(x+1)dx

Da vi ikke umiddelbart kan integrere denne, må vi substituere:

u=x+1

du/dx=1 <=> du=dx

∫√(u)dx = ∫√(u)du = (2/3)u^(3/2)+k = (2/3)*(x+1)^(3/2)+k

Vi sætter k til 0, så den ikke generer os.

Nu kan vi indsætte:

M=Y(x)-G(x)=∫y(x)dx-∫g(x)dx = [2x]-[(2/3)*(x+1)^(3/2)]

Nu skal vi finde grænserne. Vi kender a, da arealet afgrænses af 2. aksen. a er derfor lig 0. For at finde b må vi igen iagttage vores grafer. Det ses, at vi skal finde punktet, hvori de to funktioner skærer hinanden. Derfor sætter vi dem lig hinanden:

y(x)=g(x) => 2=√(x+1) <=> 4=x+1 <=> 3=x

Nu kender vi punkterne og skal bare regne:

M=Y(x)-G(x)=03∫y(x)dx-03∫g(x)dx = [2x]03-[(2/3)*(x+1)^(3/2)]03

2*3-(2*0)=6

(2/3)*(3+1)^(3/2)-((2/3)*(0+1)^(3/2) = (2/3)*4^(3/2)-(2/3) = (2/3)*8-(2/3) = 16/3-2/3 = 14/3

Da 6=18/3 skal vi regne:

18/3-14/3=4/3

Til den sidste opgave skal vi benytte formlen:

http://da.wikipedia.org/wiki/Omdrejningslegeme


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Du kunne i øvrigt med fordel finde a og b før du integrerer, det vil spare dig for lidt plads. Jeg kastede mig bare hovedkuls ind i opgaven, så jeg blev nødt til at gøre det, da jeg skulle bruge det.


Svar #4
05. oktober 2008 af popom (Slettet)

hehe tak, men det sjove er bare at jeg ikke ved hvordan jeg skal tegne grafen på lommeregneren :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Gå ind i Y=

y1=√(x+1) | 0<x<3 (tilføjes eventuelt, men er ikke nødvendigt)

y2=2


Skriv et svar til: hjælp&hjælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.