Matematik

Båndhjulets omdrejnings tal pr. min

05. oktober 2008 af Lennie2 (Slettet)

Står lige med to opgaver som jeg virkelig har problemer med.

Hvis man skal regne omdrejnings tal ud pr min hva skal man så gøre?
Man har følgende mål:
Et pudsebånds løbehastighed i meter/min
Og båndhjulets diameter i mm

Og bagefter, hvis man har målene på en remskive i mm, og en hastighed i omdr. pr. min
Hvordan renger man så diameteren på remskiven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af mathon

v = π*{d}*10-3/T

hvor
v er omløbshastigheden i m/s
{d} er diameterens  mm-tal
T er omløbstiden i min.

v = π*{d}*10-3*f

f = 103*v/(π*{d})

hvor
f er frekvensen = antal omdrejninger pr. min.


Skriv et svar til: Båndhjulets omdrejnings tal pr. min

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.