Matematik

Tangent til graf

09. oktober 2004 af Miarv (Slettet)
Er der nogen der vil være rare at hjælpe mig med hvordan jeg finder ligningen for en tangent til grafen for f(x)=2x^2-4x+3, der går gennem (2,-5)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Tangeres f i det punkt eller er det blot et punkt tangenten alene går igennem?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

tangentligninge har formen,
y=f(x0) + f'(x0)(x-x0)

find f'(x), og find hældninge i dit punkt, f'(x0)
indsæt dit punkt i f(x) oig find funktionsværdien f(x0)
nu indsætter du bare det hele i ovenstående formel

Svar #3
09. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Det er blot et punkt tangenten går igennem.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

nåda, så trækker jeg min forklaring tilbage. gik ud fra det avr det punkt på f hvor tangenten skær, men kan jo godt se ved efterregning, at punktet ikke ligger på f

Svar #5
09. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

vil der ikke også være to tangenter der opfylder betingelserne?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Du tager tangentligningen:

y=f(x0) + f'(x0)(x-x0), hvori du indsætter udtrykkene for f og for f'. Husk at alle de her indgående x'er betegnes x0. Sæt y til -5 og x til 2. Isoler x0. Her tangerer tangenten. Bestem vha. f' stigningstallet i x0. Vha. stigningstallet og punktet på tangenten kan du finde b og derefter opskrive ligningen.

OK?

Svar #7
09. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Ok, jeg tror at jeg er med. Mange tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Det var så lidt...

Svar #9
09. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Æv, der går et eller andet galt for mig.
Jeg har fået x0 til (1+-1)/1
Den ene tangent får en pæn forskrift y=-4x+3, men den anden får jeg til y=4x-5 og det betyder at den ikke går igennem punktet (2,-5).

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2004 af erdos (Slettet)

Så er det kun den ene, der er løsning...

Svar #11
09. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Ja, det må det vel være. Undrer mig bare lidt, troede der var to. Læreren sagde der var to, men opgaven nævner selvfølgelig kun en. Det fik vi bare at vide var en fælde.

Skriv et svar til: Tangent til graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.