Matematik

monotoniforhold

05. oktober 2008 af crew (Slettet)

Hvordan løses denne her opgave?

Betragt funktionen med forskrift: f(x) = x3 - 4x + 5 for -3 ≤ x ≤2

Og jeg skal nu bestemme monotoniforholdene og de lokale ektrema ved hjælp af differentialkvotienten.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

f'(x)=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2008 af mathon

f '(x) = 3x2 - 4

f '(xo) = 3xo2 - 4 = 0

3xo2 = 4
xo2 = (4/3)

xo = ±2/√(3)
monotoniintervallerne er således

]-oo;-2/√(3)[       ]-2/√(3);2/√(3)[         ]2/√(3);oo[


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.