Fysik

opgave

09. oktober 2004 af llm (Slettet)
Hvordan løses flg. opgave:

En astronaut befinder sig 100 m fra sit rumskib. Hans masse er 150 kg. Han affyrer sin strålepistol i 6 sek. med retning væk fra rumskibet. Pga. rekylvirkningen bliver han påvirket af en kraft på 5N i 6 sek.
Der ses bort fra accelerationstiden og massetab.
Hvor lang tid varer det, inden han rammer skibet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2004 af iB (Slettet)

s(t)=s0+v0*t+½at (Giver dig stedet som funktion af tiden)

Denne ligning kender du vel? I den kan vi sætte s0=0 og v0=0 til at starte med. Accelerationen finder du så fra Newtons 2. : F=ma. Nu kan du så finde hvor langt han bevæger sig i løbet af de 6 sekund.

Efter seks sekund bliver a=0, men pga v=at, har du nu en hastighed, v, og astronauten har også bevæget sig et stykke, s. Dvs at du nu kan løse s(t)=100m for t.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2004 af KemiKasper (Slettet)

dog er det s(t)=s0+v0*t+½at^2

Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.