Matematik

Differentiering :)

06. oktober 2008 af Ophia (Slettet)

Heej folkens :)

Skal diffentiere disse funktioner, og vil lige høre, om de er korrekte :) :

1. f(x) = ln(3x-4)

mit svar f´(x) = 1/(3x+4)

2. f(x) = kvadratroden af 2x+1

mit svar f´(x) = 1/(2 kvadratroden af 2x+1)

Håber I lige gider kigge på det :)

Knus.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2008 af peter lind

Det er en sammensar funktion f(g(x)) du differentierer. Den afledede af sådan en funktion er f'(g(x))g'(x). Du mangler i dine besvarelser g'(x). I den første opgave er g(x)=3x-4


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

Som #1  siger, er det sammensattefunktioner, hvorfor du skal løse den på følgende måde:

f(x) = ln(3x-4)......... du skal så at sige,  dele funktionen op i 2 nye funktioner, hvor

e(x) = ln(x)                          e'(x) = 1/x

g(x) = 3x - 4                        g'(x) = 3

det gælder for dene sammensattefunktion, at f'(x0) = (e•g)'(x0) = e''(y0) * g''(x0)

Derfor er f'(x) = (1/ (3x-4)) * 3

f´(x) = 3/ (3x-4)

/ Ayhan


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

rettelse.... det er selvfølgelig ikke dobbelt mærke, men

f'(x0) = (e•g)'(x0) = e'(y0) * g'(x0) .... hvor • = "bolle"


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

Den anden opgave kan besvares på samme måde:

f(x) = √2x + 1

e(x) = √(x)                                         e'(x) = 1/√2x

g(x) = 2x + 1                                      g'(x) = 2

det gælder for denne sammensatte funktion, at f'(x0) = (e•g)'(x0) = e'(y0) * g'(x0)

Derfor er f'(x) = (1/ (√2(2x+1)) * 2

f´(x) = 2/ √4x+2

/ Ayhan


Skriv et svar til: Differentiering :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.