Kemi

Redxreaktion

06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

hey jeg har lige b og c jeg kke kan i en opgave, nogen der kan hjælpe?

b) Opskriv og afstem reaktionsskemaet for denne redoxreaktion.

pKs = 0,77

Iodsyre anvendes i forskellige situationer som oxidationsmiddel. Til dette formål ønskes fremstillet 250Ml 0,125 M vandig opløsning af HIO3.

c) Hvor mange gram ren iodsyre skal anvendes?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

1) [H3O+]= 10-ph

2) ph= (Ks + √Ks2 + 4*Ks*Cs) / 2, hvor Ks= 10-pks


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2008 af mathon

n = (0,250 L)*(0,125 mol/L) = 0,03125 mol

M(HIO3) = (1+127+3*16)g/mol = 176 g/mol

m = n*M


Svar #3
06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Mathon det er c'eren?


Svar #4
06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Janko, forstår ikke hvad du skriver?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2008 af mathon

pH = -log((-ks+√(ks2+4ks*cs))/2)


Svar #6
06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Nu retter du janko, eller hvad foregår der?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

#6..

ja, det fik for hurtigt, at jeg glemte vigtige dele af formlen..

du skal bruge formlen


Svar #8
06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

til opgave  c?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2008 af mathon

#2

ER svar på c)


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

#0..

jeg har blandet en privatbesked sammen med dit indlæg... beklager...

svaret fremgår af #2


Svar #11
06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Så der skal anvendes 5.5 g ren iodsyre. 


Svar #12
06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Hvad så med spørgsmål b?


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

#12.... jeg går ud fra, at Iodsyre (HIO3) fremstilles ved oxidation af I2 med Cl2 i vandig opløsning, hvor  Cl2  reduceres til Cl-....

Du har da reaktantener: I2 og Cl2 samt produktenrnw: HIO3 og Cl-

..

Du har disse grundelementer:


I2+Cl2 → HIO3+Cl-,

.. Afstem nu


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. oktober 2008 af mathon

#12

...ingen kan hjælpe kvalificeret med en redoxproces uden oplysning om reaktanter!!!


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

#12

der følger som regel en tekst før en opgave stilles.. tror du har glemt den..

derfor er #13, kun  en forudsætning.


Svar #16
06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

det eneste jeg har fået opgivet er :
Iodsyre er et fast stof, hvis kemiske formel er HIO3.
 


Brugbart svar (0)

Svar #17
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

der må være en opgave a..

under opgaver a, er der sikkert lidt flere oplysninger..


Svar #18
06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

a) Opskriv en elektronprikformel for et iodsyremolekyle.
Hermed reduceres Cl2 til Cl-.
 

men her vidste jeg ikke hvordan jeg skulle finde elektronerne i iodsyrer'?


Svar #19
06. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Jeg kan ikke finde ud af # 13..

At afstemme korrekt

Jeg får det til
 

3H20 + I2 + 5Cl2 -> HIO3 + Cl- + 5HCl
 


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

det er en redoxreaktion..

afstem efter den procedure


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.