Matematik

Logaritme og eksponentialfunktion

07. oktober 2008 af Cumano (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med disse opgaver?

1.Funktionen f er givet ved f(x)=5*in(3x+10).

Bestem en ligning for den tangent til grafen hvis røringspunkt er (2,f(2)).

?

2. en funktion f er givet ved f(x)=ex/x2,x>0

Vis at det globale minimum for f er 1/4e2

jeg er virkelig blank, håber nogen kan lede mig vej ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af peter lind

1. find f(2) f'(x) og f'(2). f'(2) er hældningen af tangenten. Du har altså et punkty på tangenten (2,f(2)) og hældningen f'(2)

2. Find f'(x). Vis at f'(1/4e2) = 0 og at den varierer -0+ eller find f''(x) og vis f''(1/4e2)>0


Svar #2
07. oktober 2008 af Cumano (Slettet)

Er ikke hel med? Skal jeg diiferentier?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af Isomorphician

Ja, derefter kan du bruge ligningen for tangenten:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)


Svar #4
07. oktober 2008 af Cumano (Slettet)

Hvordan skal diff jeg f'(2)? er der regneregler for det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2008 af Isomorphician

Du skal først differentiere så du får f'(x).

Derefter finder du f'(2) ved at indsætte 2 i f'(x), for at finde hældningskoefficienten til tangenten i x = 2.


Skriv et svar til: Logaritme og eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.