Matematik

lineær funktion

07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

jeg skal bruge denne formel:      y – yo = a (x – xo).

Den rette linje som går gennem punkt (-4;2) med hældningen 0,33 (har selv fundet den) har ligningen:

y – 2 = 0,33 (x – 2) ⇔ y = ? 

Hvordan kommer jeg videre derfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af Isomorphician

Gang ind i parentesen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

y = a * (x - x0) + y0


Svar #3
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

y - 2 = 0,33X - 0,66     <=>  y = 0,33x - 0,66 + 2    <=>   y = 0,33x - 2 ?? 


Svar #4
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

svar 2 : jeg har indsættet tallene efter formlen.

men jeg er kommet frem til : y = 0,33x - 0,66 + 2    <=>   y = 0,33x + 1,33

Er det så på 1,33 at den skære y-aksen.??


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2008 af Isomorphician

...-0,66 + 2 = 1,33...


Brugbart svar (2)

Svar #6
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

y = a * (x - x0) + y0

y = 0,33 * (x - (-4) ) + 2

y = 0,33 * ( x +4) +2

y = 0,33x + 1,33 + 2

y = 0,33x + 3,33


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

jeg forstår ikke, hvorfor du sætter x0 til 2, når du får givet punktet (-4,2)... (x0, y0)......


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

... differentiere*


Svar #9
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

y – yo= a( x – xo)

Den rette linje gennem (-4;2) med hældningen 0,33 (afrundet) har ligningen:

y – 2 = 0,33 (x – (-4))     :) heheahahah holdkæft mand hvor er jeg  D U X :)


Svar #10
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

ok så det vil sige, at den rette linje som går igennem punkterne skærer y-aksen i 3,33 sandt ik????


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.