Matematik

Svær opgave:S

07. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

En gruppe personer lejer en udflugtsbus for 2400 kr. og udgifteten deles ligelidt mellem deltagerne. I sidste øjeblik melder 5 deltagere fra, så de resterende deltalgere hver må betale 40. kr mere end først beregnet. Hvor mange deltagere havde udflugten oprindelgit?

Jeg er total blank.

håber i kan starte mig op


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

x er det oprindelige antal deltagere og y er den oprindelige pris pr. deltager:

x·y=2400

(x-5)·(y+40)=2400

Regn selv...


Svar #2
07. oktober 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Det lyder sikkert dum..

men skal jeg gange parrenteernese ud?:s


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Isoler y af den første og indsæt i den anden. Dernæst løser du den andengradsligning der fremkommer med hensyn til x.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

x·y=2400                                          y = 2400/x

(x-5)·(y+40)=2400

(x-5)*/((2400/x)+40 = 2400

isolere nu x


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2008 af janko (Slettet)

... fik vidst trykket på alt for mange knapper!

(x-5)*((2400/x)+40) = 2400


Skriv et svar til: Svær opgave:S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.