Matematik

ligning :/

07. oktober 2008 af sarahmk (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe med en ligning jeg ikk forstår, hurtigst muligt :/

2x^2-2x-24=0

jeg har fundet ud af at:

a= 2 b=-2 c= -24

diskriminant= b^2-4ac =(-2)^2-4*2*(-24) = 196

x= -b +- kvadratrod af d /2*a <=> x= 4+-14/-4= -4,5 eller 2,5

jeg tror ikke mit resultat er rigtigt, så er der ikke nogen der lige vil se ligningen igennem og rette mine fejl? :)

mvh sarah


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0. Du har lavet en lille brøler - Fejlen er i din sidste udregning.

x=-b+/- sqrt(d) / (2a)  = (2 +/- 14) / (2*2) = (2+/- 14) / 4 = 4 eller 3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2008 af Kurro (Slettet)

d = 196

herfra finder jeg

x = -3

x=4


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: -3, det er rigtigt. Glemte lige et fortegn i mit indlæg. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2008 af Isomorphician

Du får -b til at være 4, og 2a til at være -4, i din udregning af x, hvilket modstrider din ellers korrekte udledning af a og b længere oppe i indlægget.


Svar #5
07. oktober 2008 af sarahmk (Slettet)

rigtig mange tak for jeres hjælp :D nu ser det rigtigt ud


Skriv et svar til: ligning :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.