Fysik

Radioaktivt affald

07. oktober 2008 af Naz (Slettet)

Hej,

Jeg har en opgave,som jeg ikke kan komme videre med...Sådan lyder opgaven:

På et tidspunkt modtager lageret i Oskarshamn en portion højradioaktivt affald med 150 kg Pu-241

b) Beregn massen af Pu-241 i denne portion affald 30 år efter modtagelsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af mathon

m = mo*((½)1/T½)t = 1*((½)1/T½)t  = ((½)1/13,2)30 = 0,94884430 = 0,206938

efter 30 år er der således ca. 207 g tilbage

   


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Kan det passe #1? Har ikke regnet efter, men du regner tiden i år (30 år) og halveringstiden har du vel slået op, og denne er også i år, 13,2 år. Så kan der vel ikke kun være 207 g tilbage, mener du ikke kg i stedet for?


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. oktober 2008 af mathon

rettelse
det var 150 kg og ikke 1 kg

m(30) = (150 kg) ((½)1/13,2)30 = (150 kg)*0,94884430 = 31,0407 kg


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2011 af xxxbecky (Slettet)

 Derefter skal man trække det fra 150 kg. For de spørger om hvor meget af massen Pu-241 der er tilbage 30 år efter.

Dvs. 150 kg - 31,0407 kg = 119,959 kg - Passer det ikke ?? :-S

Jeg er nemlig i gang med at lave denne opgave, så det kunne være fedt at vide, om det er rigtigt eller ej.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der står jo netop i besvarelserne, at der er 31,0407 kg Pu-241 tilbage efter de 30 år.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2011 af xxxbecky (Slettet)

 Jamen jeg mener er det realistisk? 31,0407 tilbage efter 30 år?

Jeg troede kun det var henfaldet man bestemte, og derfor skal man trække det fra.

På den måde har nogle fra mit fysik-hold beregnet det, og de siger det er rigtig, men jeg er i tvivl når studieportalen siger noget andet. Derfor spurgte jeg bare.


Brugbart svar (2)

Svar #7
18. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Halveringstiden er den tid, der går, før der er halvt så mange isotoper tilbage, som da vi startede. Halveringstiden for denne isotop er 13,2 år. Efter 13,2 år er der 50% af den oprindelige mængde isotoper tilbage. Efter yderligere 13,2 år er der 50% af de 50% , altså 25% af den oprindelige mængde tilbage. For de oprindeligt 150kg radioaktivt materiale er der derfor 37,5kg tilbage efter 26,4 år. Det er derfor meget realistisk, at der er 31,04kg tilbage efter i alt 30 år.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. april 2011 af jshansen (Slettet)

 halveringstiden er 14,36 år !


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det ændrer jo ikke ved de kvalitative betragtninger ovenfor.


Skriv et svar til: Radioaktivt affald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.