Matematik

Afstand fra punkt til linje

08. oktober 2008 af Birgit84 (Slettet)

Hejsa

Jeg har lige brug for lidt hjælp for at komme videre i en opgave:

Opgaven siger, at jeg skal bestemme koordinatsættet til det punkt P på linjen l som har den korteste afstand til punktet (3,7).

Jeg har fundet ligningen for l som er: -12x + 5y + 9 = 0

Jeg har også fundet afstanden fra l til punktet (3,7). Denne har jeg beregnet til 8/13.

Hvordan går jeg så den anden vej? Altså hvordan finder jeg punktet P på linjen som har den korteste afstand til punktet (3,7)?

Jeg forstiller mig, at det er noget med at omskrive dist formlen. Men hvordan jeg gør dette, og får resultatet som et punkt aner jeg ikke.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Start med at bestemme en ligning for den linje der går gennem P og er vinkelret på l.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2008 af mathon

-12x + 5y + 9 = 0 ⇔ y = (12/5)x - (9/5) med hældningskoefficient (12/5)

hvilket hældningstal skal normalen gennem (3,7) have?


Skriv et svar til: Afstand fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.