Matematik

bestem tallene a,b og c

08. oktober 2008 af Nathalie1 (Slettet)

Hej.

Jeg sidder lige med en opgave, som driller, måske nogen kan hjælpe mig??

Et andengradspolynomium f er bestemt ved: f(x)= ax^2+bx+c

Det oplyses, at f har nulpunkterne -2 og 4, samt at f(1)=4,5

Jeg mener at det er noget med at sige: expand(f(x)=a(1+2)(1-4) ... for at finde a .. Men det kan min lomme regner ikke finde ud af, hvad gør jeg forkert??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Kan du ikke nøjes med at regne den ved håndkraft? Hvis et andengradspolynomium har rødderne r1 og r2 kan det skrives som:

f(x) = a(x-r1)(x-r2)

så du får f(x) = a(x+2)(x-4). Desuden skal f(1) give 4,5, så 4,5 = a(1+2)(1-4) = -9a dvs. a=-0,5 og så er det bare at indsætte a, dvs. f(x) = -0,5(x+2)(x-4) og gange parenteserne ud...


Skriv et svar til: bestem tallene a,b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.