Matematik

Help pleas

08. oktober 2008 af nannapiqen (Slettet)

Heej alle sammen. vil i nok ikk være søde og svare på mit spørgersmål. :D

Her kommer det:

Brøndby har skrevet kontakt med Mette. Hun ville få 4000 kr. om måneden. Da der er bud efter hende, må klubben frhøje aftalen med 25% hvad får hun så? Når hun rykker op som Damejunior bliver aftalen forhøjet med yderligere 50%. Hvor meget får hun så hver måned. Hvor meget er den samlede forhøjelse i procent?

Pleas svar mig :D og skriv lige hvordan det er du gør, vil gerne lærer det :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af mathon

4000*1,25 = 5000

5000*1,5 = 7500

samlet forhøjelse: (7500-4000) = 3500
samlet forhøjelse i pct.: (3500/4000)*100% = 87,5%


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2008 af Isomorphician

Det oprindelige beløb: 4000 kr. = 100 %

Det forhøjede beløb: 4000 kr. + 25 % = 100 % + 25 % = 125 % = 1,25 * 100 % = 1,25*4000 = 5000 kr.

Beløb som damejunior:

Det forhøjede beløb + 50 %. Det forhøjede beløb udgør nu de 100 %:

5000 + 50 % = 100 % + 50 % = 150 % = 1,5 * 100 % = 1,5*5000 = 7500 kr.

Prøv selv med det sidste spørgsmål.


Skriv et svar til: Help pleas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.