Fysik

maksimal polspænding

08. oktober 2008 af Call (Slettet)

figuren til højre viser to resistorer, der er sat i serie (0,25 ohm og 0,15 ohm) med en spændingskilde. Pilen gennem spændingskilden viser, at vi kan variere spændingskildens polspænding U. Ingen af de to resistorer kan tåle en større effekt end 15 W. beregn den størst mulige værdi af U.

Nogen der lige kan hjælpe mig med at gennemskue den..

Er selv inde på følgende U = √(P*R) = √(30W*0.4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af peter lind

Hvorfor sætter du P til 30w i stedet for de 15w, der er givet i opgaven. Ellers rigtig.


Svar #2
08. oktober 2008 af Call (Slettet)

Da resistorerne tilsammen må have effekt på 30 W ? min facitliste siger 3,1 W hvilket ingen af udregningerne giver ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2008 af mathon

modstanden på 0,25 Ω tåler en strømstyrken I = √(P/R) = √((15W)/(0,25 Ω)) = 7,74597 A

modstanden på 0,15 Ω tåler en strømstyrken I = √(P/R) = √((15W)/(0,15 Ω)) = 10 A

Imax = 7,74597 A

Upol_max = ((0,25+0,15)Ω)*(7,74597 A) = 3,09839 V


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2010 af Gitse (Slettet)

 undskyld, men hvad med 0.15? hvor bliver den af??


Skriv et svar til: maksimal polspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.