Matematik

2.gradslingning?

08. oktober 2008 af Amandaskat (Slettet)

Hey alle sammen

Jeg sidder med en opg. her til en aflevering, der hedder:

løs ligningen:

(x-1)(x^2-4)=0

umiddelbart ville jeg gøre sådan her:

altså hæve parantesen: x-1 * x^2-4=0

Og så ligner det lidt en andengradsligning, men der er for mange led..

Hvordan ville i løse den?

Kan det passe at, man skal have lavet den om til en andengradsligning, og i såfaldt hvordan gør jeg det?

Eller skal jeg løse den på en helt anden måde?

på forhånd tak:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Det er en 3.gradsligning, og hvis du vil ophæve parenteserne kommer der til at stå:

(x - 1)(x2 - 4) = 0

0 = x3 - x2 - 4x +4

Men du skal ikke gange den ud. Den skal løses vha nul-reglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2008 af Mandelbrot (Slettet)

altså a·b = 0 er kun sand hvis enten b eller a eller både b og a er lig 0


Skriv et svar til: 2.gradslingning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.