Matematik

Rumgeometri

08. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Hej skal lige hjælpes igang med denne opgave :)

Der er givet et koordinatsystem i rummet. Linjen l går gennem punkterne A(4,-4,9) og B(7,2,15), og linjen m har parameterfremstillingen

x=1+t

y=2+2t

z=3+2t

Gør rede for at linjerne l og m er parallelle og beregn afstanden mellem dem.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2008 af mathon

vektor_AB = [3,6,6], som er l's retningsvektor

m's retningsvektor_r = [1,2,2]

hvor
vektor_AB = 3*retningsvektor_r

...hvad betyder dette?


Svar #2
08. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Hmm skal jeg ikke bruge punkt til afstands formlen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2008 af mathon

hvis

vektor_b = k*vektor_a

hvad gælder så om vektor_a og vektor_b?


Svar #4
09. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

jeg har fundet ud af resten ;) Tak Mathon !


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.