Kemi

MOL/STOFMÆNGDE

08. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Hey, jeg har fået opgaven:

Hvor mange mol vand var der i din oprindelige blanding?

(Husk at medtage vandet i den fortyndede saltsyre. Du kan finde vægten af dette ved at fratrække massen af ren HCl, fundet ved titreringen, fra massen af de 5,0 mL 3 M HCl).
 

Nogen der kan fortælle mig hvilken formel jeg skal bruge?

og hvad skal jeg vide af oplysninger før jeg går i gang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

n=m/M

Du finder m ved at "(...) ved at fratrække massen af ren HCl, fundet ved titreringen, fra massen af de 5,0 mL 3 M HCl"

M kan du finde ved at kigge i det periodiske system.
 


Svar #2
08. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

JAJA jeg ved at M = 18g/mL

men jeg er i tvivl om det er 3mL eller 5mL jeg skal trække fra det rene HCl.. :S

Men jeg mener det var 3mL jeg brugte ved start. ?


Svar #3
08. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Og min masse ved titrering af de de 5,0 mL 3 M HCl= 5,255g.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

I din beskrivelse står det 5,0 mL, men det kan jeg jo ikke se. Det må du kunne se i din forsøgsvejledning, eller dine data, du har noteret under øvelsen.

Men du skal trække massen af den fundne HCl fra massen af din start volumen, så kender du m_H2O.

Synes umiddelbart at 5,255 g lyder af meget, når det er 5,0 mL 3,0 M HCl, er det ikke 0,5255 g?


Svar #5
09. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Tak for hjælpen har fundet ud af det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2008 af den grimme ælling (Slettet)

M= g/mol

m=g

g går ud med hianden tilovers er mol.


Skriv et svar til: MOL/STOFMÆNGDE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.