Matematik

Trigonometri - stigningsvinklen

08. oktober 2008 af Pellerøv (Slettet)

Hej.. Håber der sidder nogle folk som kan hjælpe :o)

Okay, vi har altså et vejnet, som viser en stigning på 8%.

Trekanten er retvinklet, og vi har at den retvinklet-vinkel hedder "C" og har altså en vinkel på 90 grader. Store "B" kender vi ikke, mens lille "b" er lig 1.000 meter, er lille "a" lig 80 meter.

Vi har altså en stigningsprocent på 8% = 80 m / 1.000 m * 100 %

Men hvad er stigningsvinklen, målt i grader, ved en stigningsprocent på 8 %?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2008 af Isomorphician

Hint:

tan(v) = a/b


Svar #2
09. oktober 2008 af Pellerøv (Slettet)

Okay, mange tak skal du have..

Men kan bare ikke forstå at resultatet ikke bliver mere, så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2008 af Isomorphician

Tænk på at en stigning på 1/1 = 100 %, men "kun" svarer til en stigning på 45°


Skriv et svar til: Trigonometri - stigningsvinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.