Matematik

Finde sider i en trekant

11. oktober 2004 af spørgsmålstegn (Slettet)
Hej....

Flg. problemstilling:
I en retvinklet trekant er den ene katete 30 cm og summen af de to andre siders længder er 80 cm. Beregn den ekstakte vædi af disse siders længder...


jeg går ud fra flg.: a^2 + b^2 = c^2
og b + c = 80 og a = 30.

jeg kan se, det er en form for ligning, men kan ikke helt overskue den... hjælp mig tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

prøv med to ligninger med to ubekendte, idet du ved:

b+c=80
c^2=b^2+30^2

isoler b i den første ligning og indsæt resultatet i anden ligning =D

Svar #2
11. oktober 2004 af spørgsmålstegn (Slettet)

Altså, således:

c^2=b^2+30^2 - b=80-c

hvordan klares det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

du indsætter 80-c på b's plads i pythagoras sætning - altså i anden - ganger denne parantes ud, hvormad du kender c, og derfor altså kan finde b

Svar #4
11. oktober 2004 af spørgsmålstegn (Slettet)

Jeg er i tvivl om resultatet...


Jeg får 80c = 80b + 30a

Men det giver ingen mening i fh til facitlisten... Eller gør den?

Den skriver at resultaterne er er 34(3/8) og 45 (5/8)...


Kan du hjælpe???

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

facitlisten har som regel ret, og også i dette tilfælde...

jeg får det samme, prøv at stille din udregning op...
husk at a=30, altså er der ikke noget der hedder 30a. forstår slet ikke hvordan du får din ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2004 af tante_toffee (Slettet)

giver dig et hint:

c+b=80 <=> b=80-c =>

c^2=30^2+(80-c)^2 <=> c^2=

du ganger altså parantesen ud, hvormed du ender op med kun c'er, forstår du?

Svar #7
12. oktober 2004 af spørgsmålstegn (Slettet)

Hej igen
Jeg glemte at skrive tilbage efter din forrige post...


Jeg fandt ud af at jeg ikke helt havde tjek på min første kvadratsætning... havde nemlig gjort fejl med produktet til sidst. Så prøvede jeg igen og vupti :D

jeg har allerede lavet samme beregning som du viser, men tak for hjælpen (og din tid) alligevel :D


Skriv et svar til: Finde sider i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.