Matematik

Hjælp med ligning

09. oktober 2008 af MRK (Slettet)

Nu har jeg prøvet at løse tre ligninger med tre ubekendte alt for mange gange, og med forkerte resultater, og spurgt om hjælp flere gange. Er der ikke en der gider være behjælpelig med at løse og forklare mig hvad jeg skal gøre?

Først og fremmest har jeg en forskrift for en parabel: f(x) = 93e^-0,008x +42e^0,008x -122

Så skal jeg lave en forskrift for den (f(x) = ax^2 + bx + c). Det gør jeg vha. tre punkter, som findes ud fra forskriften, og som danner tre ligninger som løses:

5 = 11,07a^2 + 11,07b + c

0 = 13a^2 + 13b + c

10 = 9,35a^2 + 9,35b + c

Hvordan løser jeg dem ? Jeg ved allerede at parablen skal have ligningen 0,0040754x^2-0,404+13 men uanset hvad jeg gør, kan je gikke finde hverken a, b eller c.

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Benyt evt. pV = nRT.


Svar #2
09. oktober 2008 af MRK (Slettet)

Hmm.. Siger mig umiddelbart ikke noget.. Kan du forklare lidt nærmere ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Ja, p = systemets tryk, V = gassens volumen, n = antal molekyler, R = idealgaskonstanten og T er temperaturen.


Svar #4
09. oktober 2008 af MRK (Slettet)

What? Har lidt svært ved at se hvad det har med min opgave at gøre ?


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Stop nu det der Ex Gratia.


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Jeg tror du har sat dine 3 ligninger forkert op. Det er jo konstantledene du leder efter og hvis dine punkter er:

(11,07;5)

(13;0)

(9,35;10)

Så bliver dine 3 ligninger:

5 = 11,07^2*a + 11,07b + c

0 = 13^2*a + 13b + c

10 = 9,35^2*a + 9,35b + c


Svar #7
09. oktober 2008 af MRK (Slettet)

# 1 & #3, hvad gik det ud på ?

Nu bliver jeg for det første i tvivl om det er de rigtige punkter jeg skriver op.. Ud fra forskriften bør det vel være:

(5;11,07)  (0,13) & (10;9,35).

Kan godt forstå det du skriver der. jeg kender jo X og skal finde a b og c.. Mange tak. Jeg prøver lige igen.


Svar #8
09. oktober 2008 af MRK (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke få den til at gå op.. Gider en eller anden hjælpe med at løse ligningerne, og forklare hvordan jeg skal gøre ?


Brugbart svar (2)

Svar #9
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Skal punkterne være som du skriver i #7?


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#5.

Må jeg lige be' om kammertonen! Hvem af os to har måske den højeste IQ? Det har undertegnede naturligvis.


Svar #11
09. oktober 2008 af MRK (Slettet)

Det tror jeg. De er jo lavet ud fra forskriften: f(x) = 93e^-0,008x +42e^0,008x -122

Hvis jeg eksempelvis indsætter 0 i forskriften får jeg 13, som rigtigt nok er punktet (0,13)..


Brugbart svar (2)

Svar #12
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#10 Så brug den lidt bedre.


Brugbart svar (1)

Svar #13
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#12.

Af ren nysgerrighed: hvad er din nuværende IQ?


Brugbart svar (1)

Svar #14
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#13 Det ved jeg ikke, det er ikke noget jeg går op i.


Brugbart svar (1)

Svar #15
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#14.

Jeg kan godt forstå, hvis du ikke nænner at fortælle den.


Svar #16
09. oktober 2008 af MRK (Slettet)

Danielras & Ex Gratia: Find et andet sted at snakke privat.


Brugbart svar (2)

Svar #17
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#16 Du får foræret c da:

13 = 0^2*a + 0b + c

Nu er det bare to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#17.

Skal vi hyggechatte lidt privat?


Svar #19
09. oktober 2008 af MRK (Slettet)

Nej, for det er jo som sagt (0,13) .. Så er y jo 0 og x er 13.


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#19.

NEJ!!!


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.