Kemi

stofmængdekoncentration?

11. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

håber i kan hjælpe:

opgaven lyder;

50,0 mL af en 0,2 mol/L NaOH opløsning fortyndes med vand til 200,0 mL.

Bestem koncentrationen af den fortyndede opløsning.

jeg skal bestemme alle disse:

V_før      --     L                 
V_efter   --     L
n             --     mol
c_før       --    mol/L     -->      mit bud her; 0,2m/L
c_efter    --    mol/L

Håber ngen kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2008 af janko (Slettet)

C = n/V

hvor n er stofmængden, V er volumenet og C er koncentrationen.
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2008 af janko (Slettet)

n = cfør * Vfør                        n = cefter * Vefter

cfør * Vfør = cefter * Vefter

cefter =  cfør * (Vfør / Vefter)


Svar #3
11. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

skal 50,00mL og 200,00mL laves om til L ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2008 af janko (Slettet)

det ville være en god ide..


Svar #5
11. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

er det så

V_før = 0,05 L

og

V_efter = 0,2 L


Svar #6
11. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

så siger jeg

n = 0,05L * 0,2L (er det rigtigt) = 0,01 mol

så har jeg

V_før = 0,05 L 
V_efter = 0,2 L
n = 0,01 mol

så siger jeg;

c_før = n/V_før <=> c = 0,01 mol / 0,05 L = 0,2 mol/L

c_efter = n/V_efter <=> c = 0,01 mol / 0,2 L = 0,05 mol/L

alt bliver:


c_før = 0,2 mol/L
c_efter = 0,05 mol/L

er dette rigtigt ?


Svar #7
11. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

some feedback ???


Skriv et svar til: stofmængdekoncentration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.