Kemi

Kemirapport:Fældningsreaktioner

15. oktober 2008 af Maggie111 (Slettet)

Hej

Jeg har et stort problem.. og det problem er min kemirapport.. Jeg har virkelig brug for hjælp, hvis nogen har tid og bare gider at svarer/forklarer mig de spørgsmål jeg spørg efter.. Jeg har virkelig prøvet, men jeg forstår det ikke.. Så jeg vil gerne at folk, der på nogen måde vil kritiserer, så lad vær med at skriv.. Jeg har ikke tid til det.. Men altså for nogen af dem som måske har lavet den her opgave eller som bare forstår det, må VIRKELIG gerne skrive..

Til dem der vil hjælpe:

Vi har været på et vandværk og et rensningsanlæg, og vi har derefter lavet seks forsøg med nogle kemikalier: A: deioniseret vand. B: Jern(III)Nitrat , C: Jern(III)Clorid) D Calciumchlorid E: Natriumcarbonat F: Natriumphosphat og G: Ammoniumnitat...

Mine spørgsmål:

1) Hvad er en fældningsreaktion egentlig?? Forstår lidt af det, men den viden jeg har om det, kan jeg ikke få sat sammen?!

2) Hvad betyder R'et i R-sætning og S'et i S-sætning??

3) Så er der hvordan man regner en afstemt reaktionskema ud? både med ioner formler og stofformler?? f.eks: Fe(NO3)3(aq)+Na3PO4(aq) ?? Jeg har virkelige store problemer med det her?? Jeg forstår desværre ikke hvordan man gør det??

Også til sidst er der nogen der kan forklarer mig en fældning af phosphat? Det er noget med en formel også som man kan forklarer noget udfra, men jeg har ikke den formel, der viser fældningen.. Men det er noget med jern(III)ioner?

Taak på forhånd til dem der gider eller bare prøver at hjælpe mig, da jeg skal op til eksame i det.. Og hvis jeg ikke afleverer kan jeg ikke komme op.. men prøver at lave den, men der er lige de spørgsmål foroven som jeg ikke kan finde ud af, og som jeg har brug for hjælp til..

Hilsen Nadia

P.s. Hvis der er nogen som har hele opgave sættet ville det være en meget stor hjælp. Og nej jeg ville ikke skrive efter,sådan er jeg ikke.. Jeg vil bare gerne kunne forstå det her.. ARRH!! :(:(:(  


Svar #1
15. oktober 2008 af Maggie111 (Slettet)

Ja, det ser ikke ud til at der er mange der vil hjælpe.. Men kom nu nogen må da vide det her? Eller det er måske for meget jeg spørg om??...


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2008 af allanthor (Slettet)

1) En fældningsreaktion er en reaktion, hvor man blander to opløsninger af letopløselige salte og får dannet et tungt opløseligt og et letopløseligt salt. Om et salt er let- eller tungtopløseligt afhænger af hvilke ioner, der indgår i saltet. Det står helt sikker i din bog!

2) R: risikosætninger - S: sikkerhedssætninger

3) Det er lidt en smagssag. Det ofte en god idé at angive, hvilke ioner man har med at gøre i en fældningsreaktion.

Fe(NO3)3(aq) + Na3PO4(aq)  -->  Fe3+  +  3 NO3-  + 3 Na+ + PO43- +  -->  FePO4(s) + 3 NaNO3(aq)

Måden hvorpå man kan afgøre et stofs opløselighed overordnet er ved at kigge på ionerne. Generelt set, er alle Na+, K+, NH4+ og NO3-. Så er der en mellemgruppe af bl.a. PO43-, der kan være begge dele og så er der f.eks. OH-, der stort set altid er tungtopløselig.   

I specielle tilfælde slår man op i en databog for at finde opløseligheden.

Håber det hjalp.


Svar #3
20. oktober 2008 af Maggie111 (Slettet)

taak:D det var en virkelig stor hjælp;D


Skriv et svar til: Kemirapport:Fældningsreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.