Matematik

Bestem b og c i et andengradspolynomium

17. oktober 2008 af Borrisholt (Slettet)

Jeg har en opgave der lyder:

et andengradspolynomium f er bestemt ved: f(x) = -5x^2 + bx + c

hvor b og c er tal. Det oplyses at f har rødderne 3 og 7. Bestem tallene b og c.

Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

f(x)=ax2+bx+c=a(x-r1)(x-r2)

r angiver rødderne.


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

du kan solve den

solve(-5x2 + b*3 + c=0 and -5x2 + b*7 + c=0,(b,c))

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Hvor -5x2 self også skal have hhv. 3 og 7 i udregningen


Svar #4
17. oktober 2008 af Borrisholt (Slettet)

Hvis jeg skal bruge svar  #1, hvordan gør jeg så det?


Brugbart svar (4)

Svar #5
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#4 Så du skal rigtig fedte for læreren, hva :-)

f(x)=a(x-r1)(x-r2)=-5*(x-3)*(x-7)=(-5*x+15)*(x-7)=-5x2+35x+15x+105=-5x2+50x+105


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

rettes til -105


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

så det ses altså, at svaret på spørgsmålet er

b=50

c=-105


Svar #8
17. oktober 2008 af Borrisholt (Slettet)

Tak. Men hvis jeg nu prøver at regne den anden vej, altså finder rødderne ud fra -5x2+50x+105, så synes jeg ikke det giver 3 og 7?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#8 se indlæg #6. Rettede det der til c= -105


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

l2p


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2010 af spangsbjerg (Slettet)

 Genialt juventuz, kæft hvor er det simpelt og nemt! Tak herfra.


Skriv et svar til: Bestem b og c i et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.