Matematik

dm og vm

17. oktober 2008 af Kaan* (Slettet)

hvordan finder man dm(f) og vm(f) på disse opgaver f(x)=2x-3, f(x)=3/x-6 og 4/√x2-16?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Søg lidt her, hvis du slet ikk aner, hvad du skal

http://www.google.dk/search?sourceid=navclient&hl=da&ie=UTF-8&rlz=1T4HPEB_daDK257DK257&q=definitionsm%c3%a6ngde

Spørg til de respektive opgaver, hvis der er noget konkret, du er i tvivl om.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. oktober 2008 af ph0ton (Slettet)

Det ligger lidt lang væk - mon ikke DM = definitions mængde, hmm, lad os gætte, det er hvad x må være

VM = værdi mængde, det er vel den mængde y kan blive.

2x-3 har vel dm og vm ]-∞;∞[. Der er vist ikke yderligere begrænsninger

3/x-6 dm = ]-∞;3[ og ]3;∞[ hvorfor det ikke må være 3, kan du jo tænke lidt over (hint: er uendeligt et tal, og hvorfor må det ikke være med?)

4/√x2-16

dm = ]∞;-16[ og ]-16;16[ og ]16:∞[

Jeg kan ikke lige huske præcist hvordan man skriver de her mænger op.


Skriv et svar til: dm og vm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.