Kemi

syre/base

18. oktober 2008 af AJoker (Slettet)

Find pH:

 50mL, 0,1M eddikesyre dvs. 0,005mol

50mL, 0,1M NaOH dvs. 0,005mol

kan det passe at pH= 9,36


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2008 af mathon

pH = 7


Svar #2
18. oktober 2008 af AJoker (Slettet)

 Hvorfor er pH 7?


Svar #3
18. oktober 2008 af AJoker (Slettet)

 NaOH vil da diassociasere eddikesyre helt 


Svar #4
18. oktober 2008 af AJoker (Slettet)

 glemte lige at oplyse at Ka=1,74*10^-5


Svar #5
18. oktober 2008 af AJoker (Slettet)

Ups:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2008 af mathon

CH3COOH(aq)   +   NaOH(aq)   --->   CH3COONa(aq)   +   H2O(l), hvoraf kan læses

1 mmol CH3COOH ækvivalerer 1 mmol NaOH
og dermed

5 mmol CH3COOH ækvivalerer 5 mmol NaOH  under dannelse
af
5 mmol CH3COO-(aq)  og  5 mmol Na+(aq)
pKb(CH3COO-) = 9,25, dvs. en svag base

pOH = 0,5(pKb - log(cb)) = 0,5(9,25 - log(0,005/0,1)) = 5,3

ved 25°C
pH = 14 - pOH = 14 - 5,3 = 8,7

.....................................................................................................................................

...så #1 var lidt forhastet!!!:-)


Svar #7
23. oktober 2008 af AJoker (Slettet)

Jeg får nu godt nok pH=9,36 efter nærmere beregninger, men vi må se hvad lærerne siger


Skriv et svar til: syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.