Matematik

A og C - andengradsligning!!

18. oktober 2008 af mail13 (Slettet)

Hejsa

Jeg har haft, denne opgave som jeg ikke rigtigt kunne finde ud af, og jeg vil gerne høre hvad det var jeg egentligt skulle have gjort.

Opgaven lød:

bestem sammenhængen mellem tallene a og c, når andengradsligningen ax^2+bx+c=0 (!har én løsning!) og a er aldrig lig nul.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2008 af Lurch (Slettet)

Det handler om diskriminanten d

d< 0 : ingen reele løsninger

d>0 : 2 løsninger

d=0 : 1 løsning.

d = b^2-4*a*c  = 0


Svar #2
19. oktober 2008 af mail13 (Slettet)

Ja, det vidste jeg godt :)

men hvad så derfra? med a og c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2008 af Lurch (Slettet)

så har du at

a*c = b^2/4

med mindre du ahr flere oplysninger, så kommer du ikke længere end det


Svar #4
19. oktober 2008 af mail13 (Slettet)

det var det, jeg havde af oplysninger.. :)

er det ligemeget om man siger -a*c=-b^2/4 eller om man siger a*c=b^2/4 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2008 af Lurch (Slettet)

Ja, det er i bund og grund lige meget, men minustegnet går jo bare ud, så jeg ved ikke hvorfor du ville skrive det på begge sider


Skriv et svar til: A og C - andengradsligning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.