Kemi

pH-ændring

19. oktober 2008 af 171089 (Slettet)

Hej!!

Jeg har fremstillet 0,001M saltsyre, eddikesyre og ammoniak. Herefter fortyndede jeg ydeligere til 0,0001M.

pH-ændring for saltsyre: 0,95     pH-ændring for eddikesyre: 0,63   pH-ændring for ammoniak: 0,68

Er der nogen der kan hjælpe mig med at forklare hvor pH-ændringen for saltsyre er større. Tænkte på at om det har noget at gøre med at saltsyre er en stærk syre i forhold til eddikesyre som er en svag syre og ammoniak som er en svag base??

Så har jeg osse lige et andet spørgsmål.

Hvorledes forskydes ligevægten for kompleksdannelse i Ca^2+ + H2Y^2- <=> CaY^2- + 2H+ ved tilsætning af ammoniak??

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af mathon

stærk syre:
pHfør = -log(cs)

pHefter = -log(cs*0,1) = -(log(cs)+log(0,1)) = -log(cs) - log(0,1) = pHfør + 1
pHefter - pHfør = 1

 

svag syre:
pHfør = 0,5(pKs - log(cs))

pHefter = 0,5(pKs - log(cs*0,1)) = 0,5(pKs - (log(cs)+log(0,1)) = 0,5(pKs - log(cs)-(-1)) =
0,5(pKs - log(cs)) + 0,5*1 = pHfør + 0,5

pHefter - pHfør = 0,5


Skriv et svar til: pH-ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.