Matematik

ligning???

19. oktober 2008 af saraboell (Slettet)

Bestem k så ligningen kun har netop én løsning:

-2 * x^2 + k * x - x - 2 = 0

=?????


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvis ligningen kun har én løsning, så er diskriminanten ??


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. oktober 2008 af vintherzt4r (Slettet)

Du skal bruge formlen for diskriminanten og sætte diskriminanten lig 0,da ligningen så har netop en løsning.

Formlen for D er

D=B^2 -4ac

a er her -2

b er k-x

og c er -2


Svar #3
19. oktober 2008 af saraboell (Slettet)

hvordan sætter jeg diskriminanten lig med 0?


Svar #4
21. oktober 2008 af saraboell (Slettet)

???


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

0=b^2-4ac

Sådan. Indsæt selv tallene.


Svar #6
21. oktober 2008 af saraboell (Slettet)

ja men hvad er b i den her ligning?

b kan forhelved da ikke være (k-x)^2!?


Skriv et svar til: ligning???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.