Matematik

lineær funktion (gentagelse)

20. oktober 2008 af A-W-A-W (Slettet)

Hej, jeg har lagt det her før, men fordi jeg ikke kunne forstå svaret som jeg fik skriver jeg det igen.

det haster virkelig, jeg skal have hjælp til det her.

1)

en taxa tager 22kr som startsgebyr, og 12,75 kr/km.

Bestem funktion for den funktion g som angiver antal km som funktion af prisen.

2)

en anden opg. ser sådan ud. ay + (a+1)x = 5 har hældningskoefficienten 2.

skal jeg ik bare plotte 2 i a,ets plads og reducerer ligningen og komme frem til en forskrift og derudefra finde skæringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er anden opgave? Der står som sådan ikke nogen opgave formuleret.

I den første opgave skal du opstille en linær forskrift for den funktion, der angiver antallet af kørte kilometer som funktion af prisen. Dette gøres ved de to punkter, du kender.


Svar #2
20. oktober 2008 af A-W-A-W (Slettet)

den anden opg: 

ay + (a+1)x = 5 har hældningskoefficienten 2.

Bestem skæringspunktet med y-aksen

skal jeg ik bare plotte 2 i a,ets plads og reducerer ligningen og komme frem til en forskrift og derudefra finde skæringspunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Ah, ikke helt. Du skal omskrive dit udtryk så du får det på formen:

y=bx+c, hvor b er hældningskoefficienten og c er din skæring med y-aksen.


Svar #4
20. oktober 2008 af A-W-A-W (Slettet)

#1 :   jeg kender jo ingen punkter


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#4

De to informationer du får er nok. De svarer nemlig til henholdsvis a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Ah, ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#6

Næ, det har du sørme ret i. Gik ud fra at det var prisen som funktion af antal kilometer. My bad.


Svar #8
20. oktober 2008 af A-W-A-W (Slettet)

har i nogen forslag til opg. 1 den med taxa


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Som nævnt skal du bruge de to punkter du kender til at opstille en linær sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#8

Du kender antallet af kilometer du kan blive fragtet for 22 kr. nemlig 0. Dette er dit første punkt:

(22;0)

For at blive fragtet 1 kilometer skal du så betale startgebyret plus 12,75. Dette giver dig et punkt mere:

(34,75;1)

Og sådan kunne du blive ved med at lave flere punkter, men du behøver kun to for at finde forskriften.


Svar #11
20. oktober 2008 af A-W-A-W (Slettet)

hældningstallet er vel 12,75


Svar #12
20. oktober 2008 af A-W-A-W (Slettet)

# 10 er  hældingskoefficienten 12,75


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Nej. Har du ikke prøvet at opstille et funktionsudtryk udfra to punkter før?


Skriv et svar til: lineær funktion (gentagelse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.