Matematik

definitionsmængden

20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Kan nogen fortælle mig hvad definitionsmængden for  f'(x)=(2x-x2)*e-x er..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Ja, det kunne vi godt, men hvad er dit eget bud for den størst mulige definitionsmængde til denne funktion?

I øvrigt, du har oprettet mange indlæg med samme indhold, det er dårlig forum karma at gøre således.


Svar #2
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Bliver jo nød til at oprette nogen, når folk ikke gider svare på de andre.. og jeg har ikke selv noget bud på det, det er ligesom derfor jeg spørger..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Læs venligst retningslinjerne.

Grunden til at jeg spørger om du har et bud er for at se, hvor det eventuelt halter, herved er det noget lettere at guide dig i den rigtige retning.

Og er du i øvrigt sikker på, at du skal bestemme definitionsmængden for den afledte funktion og ikke funktionen f?

Men til den størst mulige definitionsmængde:

Her skal man altid tænke på følgende:

Findes der nogle værdier for x, der gør, at man henholdsvis deler med 0, tager logatimen til 0(eller negativt tal) ydermere findes der nogle værdier af x for hvilke man får en negativ værdi under en eventuel kvadratrod.

Overvej disse, og du vil selv være i stand til at finde definitionsmængden.

Mvh. Dan


Svar #4
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Det jeg havde tænkt mig er at finde definitionsmængden og derefter sætte de to tal ind på x's plads i min funktion og ud fra det bestemme værdimængden.. er det rigtig forstået..?

Jeg forstår ikke så meget af det du skriver, da jeg er elendig til en masse skrift.. vil hellere se nogen eksempler..

Kan du ikke vise mig hvordan definitionsmængden findes for min funktion, hvis det altså er den vej jeg skal gå..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Den størst mulige definitionsmængde for din funktion er alle reelle tal, heraf kommer du ingen vejne ved dette. (x kan ikke antage en værdi, således at man fx. tager kvadratroden til et negativt tal eller lignende, herved er alle gyldige)

For at bestemme værdimængden gør følgende:

1) Bestem minimumspunktet/maksimumspunktet, dette gøres ved:

1.1 f'(x)=0 (brug nulreglen, som tidligere nævnt i et andet indlæg)

1.2 Indsæt den fundne x-værdi(er) i f(x), hvis der forekommer flere x-værdier, indsæt disse, og skriv begge ned, da én af disse skal bruges senere.

2) Bestem nu om grafen er voksende eller aftagende efter extremumspunktet(erne), hvorved du nu kan anskue, hvilken værdi fra 1), som du skal bruge.

Hvis der er tale om en funktion, der kun stiger bliver det herved:

[minimumspunktet;oo[ hvis det derimod er en aftagende funktion fås: [maksimumspunket;-oo[

Mvh. Dan


Svar #6
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Hvordan finder jeg f´(x)=0.. det er der stadig ikke nogen der har vist mig..?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Du er blevet givet et hint, prøv nu at kigge lidt på det,  og skriv nu, hvad du helt præcist har problemer med.


Svar #8
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Mit problem det er, at jeg simpelthen ikk aner hvordan jeg skal finde f´(x)=0 da jeg ikke kan finde noget om nulreglen..?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Find det jeg skrev til dig i dit andet indlæg, der står direkte, hvilke ligninger du rent faktisk skal løse (den ene er en andengradsligning - som du gerne skulle kunne løse, den anden er en eksponentialligning, som ingen løsninger har, spild derfor ikke tid på denne)


Svar #10
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

er det de to ligninger jeg skal løse.. ? 2x-x2=0 <=> x(2-x)=0 hvor den sidste giver nul..?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Det er en og samme ligning, der løses igen ved brug af nulreglen, eller løs denne andengradsligning efter den generelle formel, se evt:

http://peecee.dk/upload/view/1362 for brug af nulreglen og den generelle regel for andengradsligninger.


Svar #12
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

kan simpelthen ikke løse den.. kan du ikke hjælpe lidt..? jeg er elendig til matematik som du nok kan se:-)


Svar #13
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

kan det passe at den første skal give 9..?


Svar #14
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

eller at ligningen skal give 9..


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

x(2-x)=0 <=> x=-2 eller x=0

Prøv nu at kigge på fremgangsmåden til opgaven, du har fået de hints(og mere til) for at kunne beregne det :-) Prøv dig frem, det lærer du mest ved.


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

#15 rettelse:

x(2-x)=0 <=> x=-2 eller x=0

--->

x(2-x)=0 <=> x=2 eller x=0


Svar #17
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

skal jeg så sætte 2 og nul ind i ligningen x(2-x)=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

#17, Nej, læs vejledningen endnu engang, ligning er blevet løst for dig, nu må du virkelig prøve at kigge meget grundigt på det.

- Kig også grundigt på det link, som jeg gav dig, og få styr på, hvorledes andengradsligninger løses, disse er essentielle for videre matematik, og husk, al begyndelse er svær, men det skal nok kommme :-)


Svar #19
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg er simpelthen lost.. jeg tænker og tænker men kan ikke komme videre.. jeg er virkelig desperat for at få løst opgaverne da de skal afleveres onsdag.. så vil du please ikke løse den for mig, så jeg kan se hvordan det skal gøres og kan bruge det til eksamen..?:-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Nej, jeg vil ikke løse opgaven.

Prøv nu og ta' et trin af gangen.

'For at bestemme værdimængden gør følgende:

1) Bestem minimumspunktet/maksimumspunktet, dette gøres ved:

1.1 f'(x)=0 (brug nulreglen, som tidligere nævnt i et andet indlæg)

1.2 Indsæt den fundne x-værdi(er) i f(x), hvis der forekommer flere x-værdier, indsæt disse, og skriv begge ned, da én af disse skal bruges senere.

2) Bestem nu om grafen er voksende eller aftagende efter extremumspunktet(erne), hvorved du nu kan anskue, hvilken værdi fra 1), som du skal bruge.

Hvis der er tale om en funktion, der kun stiger bliver det herved:

[minimumspunktet;oo[ hvis det derimod er en aftagende funktion fås: [maksimumspunket;-oo['

Du er her nået til trin 1.2, den burde være lige til.


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.