Matematik

lineær funktion beregn forskrift.

21. oktober 2008 af sissasine (Slettet)

F(73)=24  og  f(118)= -16

det øverste er det ikke sådan ?: A= -16-24/118-73= -40/45= 0,8888889

b= 24-0,8888889*73=- 40,88889

f(x) 0,8888889x+40,88889

beregn f( 341) og f ( -195)

og hvis forkert vil en så være sød at vise det:)

så står der beregn f( 341) og f( -195) menes der at man skal indsætte henholdsvis 341 og -195 på x plads på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2008 af Isomorphician

-40/45 = -8/9 = -0,888888

Du laver også fortegnsfejl når du skriver f(x).

Når du skal beregne f(341) og f(-195) skal du indsætte hhv. 341 og -195 på x's plads.


Svar #2
21. oktober 2008 af sissasine (Slettet)

tak for hjælpen, ja det pokkers lille -


Svar #3
22. oktober 2008 af sissasine (Slettet)

hej Isomorphician,endnu engangt ak for din altid gode forstålige og hurtige hjælp :)

når du skriver at jeg laver fortegnsfejl er det så der hvor jeg skriver  f(x) -o,8888889x+40,88889?

skulle der have stået f(341)- 0,8888889* 341+ 40,88889 eller hvad ??

kan se at du får a til -0,88888 betyder det at man kum tager de 5 første decimaler med efter kommaet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2008 af Isomorphician

Nej det var bare fordi jeg ikke gad skrive flere. Den eksakte værdi af -40/45 er -8/9.

Du får b til at være -40,888, det er også forkert fordi du bruger en positiv a i stedet for en negativ a.

Prøv at regne forskriften for f(x) ud igen med den nye værdi af a, så skulle du gerne få en noget anden værdi for b.


Svar #5
22. oktober 2008 af sissasine (Slettet)

hej igen så må det være sådan her ;)

A= -0,8888889

B=24-(-0,8888889)*73  = -0,8888889*73=-64,88889 = 24- - som så bliver + altså = 24+64.88889=88,88889

B=88,88889

 f(x) =- 0,8888889x+  88,88889

Beregn f(341)=   -0,8888889*341+88.88889= - 214,22222

Beregn (-195)= -0,8888889*-195+88,88889 - tal *med - tal bliler til + tal=o,8888889*195=173,33334+88,88889= 262,22223

Rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2008 af Isomorphician

Det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: lineær funktion beregn forskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.