Matematik

tangent hældning

22. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

f(x) = - 3 * x^2 + 2 * x

bestem ligningen for den tangent til grafen for f, der har hældning -4

håber nogle der ude som kan helpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

1. Find f'(x)

2. Løs f'(x) = -4

3. Find den tilhørende y-værdi til den fundne x-værdi

Indsæt punktet og hældningen i:

y =ax+b

Og isoler b. Du har nu både a og b i forskriften.


Svar #2
22. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

what ?!?! er det så svært omg


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Det er ikke svært. Bare tag det et skridt af gangen og skriv her hvis du går i stå.


Svar #4
22. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

y = -4x + 3 kan det passe?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. oktober 2008 af Thomas mat.stud KU (Slettet)

når man differentierer en funktion får man en funktion f'(x) som bestemmer hældningen. Så det gælder om at differentiere f, så får du f'(x) = -6x + 2. Du vil gerne ha hældningen skal ha -4 så det indsætter du i f'(x). Nu får du -4 = -6x + 2  <=>  x=1. Nu ved du at f(x) har hældningen -4 i x koordinatet 1. Du ved også at f skærer y-aksen i 0 (idet at hvis man indsætter 0 i  f(x) = - 3 * x^2 + 2 * x  får man 0). Nu har du den information du skal bruge hvis du kan huske din formel for rette linjer i et koordinatsystem y = ax+b. a er hældningen som jo er -4, og b er det sted linjen skærer y-aksen. Derfor bliver tangentens ligning y = -4x


Svar #6
22. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

y = -4x er det her resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2008 af Thomas mat.stud KU (Slettet)

jep det passer fint, jeg er lidt fuld så fik ikke lige det sidste med :p


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Nej, svaret er -4x+3.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2008 af Thomas mat.stud KU (Slettet)

y=-4x er ikke resultatet, y=-4x+3 er rigtigt nok


Svar #10
22. oktober 2008 af Mickies (Slettet)

a) Bestem ligningen for tangenten til
grafen for f i punktet P(1,f(1))
 

(det her er også med til denne her opgave.. kan det passe at dens resultat ogs er , y=-4x+3??


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. oktober 2008 af Thomas mat.stud KU (Slettet)

ja, er det du lige har gjort...


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, du fandt jo netop ud af at det er til x-værdien 1 at hældningen er -4.


Skriv et svar til: tangent hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.