Matematik

Løsning til f(x)

22. oktober 2008 af Malika (Slettet)



Hej jeg har prøvet at lave den her opgave men kan ike forstår den...

 

Bestem til differentligningen

dy/dx-4y=10

den løsning f(x), hvis grafen går gennem punkterne (0, -½)

 

PÅ forhånd tak....

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af peter lind

Løs først ligningen dy/dx-4y=0. Den kan løses ved hjælp af separation af variable. Gæt derefter på en løsning af samme form som højre side. Det vil her sige en konstant. Summen af de 2 løsninger er den fuldstændige løsning til differentialligningen. Derefter bruger du den sidste oplysning til at finde integrationskonstanten.


Svar #2
22. oktober 2008 af Malika (Slettet)

dy/dx-4=0

dy/dx=4-0

er det sådan


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#0

Ellers så har du sikkert stående i dine noter at løsningen til en differentialligning på formen:

dy/dx = ay+b

Er:

f(x) = (-b/a)+C*exp(ax)

Og som sagt i #1 finder du så integrationskonstanten ved at indsætte dit punkt og isolere C.


Svar #4
22. oktober 2008 af Malika (Slettet)

f(x) = (-b/a)+C*exp(ax) -C


Svar #5
22. oktober 2008 af Malika (Slettet)

jeg var ikke i skole den dag de har lavet det her

det er derfor jeg ikke forstår hvad er a og b...


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#4

?


Svar #7
22. oktober 2008 af Malika (Slettet)

jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

#5

Din givne differentialligning:

dy/dx-4y=10

Kan også skrives:

dy/dx=4y+10

Prøv nu at sammenligne denne med:

dy/dx=ay+b

Kan du nu se hvad a og b er i dit tilfælde?


Svar #9
22. oktober 2008 af Malika (Slettet)

ja

ay =4y

b= 10


Svar #10
22. oktober 2008 af Malika (Slettet)

f(x) = (-b/a)+C*exp(ax)

skal ax ike ære opløftet???
 

e^ax


Svar #11
22. oktober 2008 af Malika (Slettet)

hvordan isoler man C her???


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Hehe rolig nu.

Ja ay=4y og hvad er a så?

Når du har fundet a og b så start med at sætte dem ind i:

f(x) = (-b/a)+C*exp(ax)

Og exp(ax) er bare en anden måde at skrive e^(ax).


Svar #13
22. oktober 2008 af Malika (Slettet)

f(x)=(-10/4)+C*e^4x

f(x)= -2,5 +C*e^4x


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Lige præcis. Nu indsætter du det givne punkt så du har:

-0.5= -2,5 +C*e^(4*0)

Og heraf isolerer du så C.


Svar #15
22. oktober 2008 af Malika (Slettet)

hvordan isoler jeg C i dette udtryk ???


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Som du ville isolere alt muligt andet. Du ved at:

e^(4*0) = e^0 = 1

Så der står:

-0,5 = -2,5 + C


Svar #17
22. oktober 2008 af Malika (Slettet)

-2,5+5,0=C

-2=C


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

-0,5 = -2,5 + C

-0,5+2,5 = C

2 = C


Svar #19
22. oktober 2008 af Malika (Slettet)

resultatet bliver så f(x)=2e^4x-2,5

passer det?

hvor var det du fik det her fra:

f(x) = (-b/a)+C*exp(ax)


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Den formel findes højst sandsynligt i din bog eller i din formelsamling. Og ja resultatet er korrekt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.