Kemi

Kaliumbromid

22. oktober 2008 af line skovgaard (Slettet)

Permanganationer kan i sur væske oxidere bromidioner til brom efter følgende reaktionsskema:
MnO4- + Br- --> Mn2- + Br2
 

a) Afstem reaktionsskemaet.

Til reaktionen anvendes en 0,500 M opløsning af KMnO4.
b) Beregn massen af den mængde KMnO4, der skal anvendes til fremstilling af 1,00 L af denne opløsning.
 

c) Hvor mange mL 0,500 M KMnO4 skal der anvendes for at opnå et udbytte på 100g brom?

d) Hvor mange g kaliumbromid skal der anvendes for at opnå dette udbytte? ?

JEG HAR LAVET a,b og c.... MEN jeg mangler d?, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af mathon

M(KMnO4) = 158,03 g/mol

M(Br2) = 159,808 g/mol

M(KBr) = 119,01 g/mol

teksten i d) skal vel være

Hvor mange g kaliumbromid opnås under dannelse af dette udbytte?

2KMnO4(s)   +   16HBr    --->    2KBr   +   2MnBr2    +    5Br2    +   8H2O

2*(158,03 g).....................2*(119,01 g)...............5*(159,808 g)

316,06 g...............................238,02 g...................799,04 g

x.............................................y.............................100 g

hvoraf

x/(316,06 g) = 100/799,04

x = 39,555 g

og

y/(238,02 g) = 100/799,04

y = 29,79 g


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2011 af KlumpenGoofy (Slettet)

Hvordan bliver det gram? Altså hvordan går det fra g/mol til g?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2011 af mathon

@#2      

                              2 KMnO4    +   16 HBr    --->    2 KBr   +   2 MnBr2    +    5 Br2    +   8 H2O
stofmængdeforhold:           2                                          2                                       5            
mængdeforhold i g:       2·158,03                               2·119,01                        5·159,808
                                  316,06                                   238,02                             799,04
aktuelle mængder i g:         x                                           y                                    100

     

molmasserne slår du op 
eller beregner ud fra
DPS 


Skriv et svar til: Kaliumbromid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.